Pinebar Music - Replokal.se

Reviews

The Midnight Chase 2012

In Swedish
Aftonbladet May 25

 

REVIEWS IN SWEDISH 2009Arbetarbladet.se (3)
Jönköpingsposten (3)
Sundsvalls Tidning
Dalarnas Tidningar (4)
Nerikes Allehanda (4)
Göteborgsposten (4)
Aftonbladet (4)
Rockharder reviews blog (5/5)

NT.se (4/5)
Metro (3/5)
Sweden Rock Magazine (8/10)
Sydsvenskan.se (4/5)
Dagens Nyheter.se (3/5)

REVIEWS IN ENGLISH 2009

TheMetalForge.com (9,5/10)
Fireworks UK
Classic Rock UK (7/10)
Metal Hammer UK (7)

Powerplay Magazine (8)
Veglam Webzine
Lordsofmetal.nl (75/100)

REVIEWS IN FRENCH 2009

Metal Sickness (17/20)
Nightfall (3,5/5)
Metalight.free.fr (8,5/10)
Noise-web.com (9/10)

REVIEWS IN GERMAN 2009

Rock Hard Magazine (8,5/10)
Rock Hard Magazine Germany (#4 “soundcheck”)
Metal Hammer (5)
Autona.com (4/5)
Metalnews.de (5/7)
Twilight-magazin.de (15/15)
Sweetjanemusic.com

INTERVIEWS

11strkidz.de (DE)
Bravewords.com Ida (ENG)
Powerplay UK page 1
, page 2, Mia (ENG)
Paris-move.com (CB FR)
Rockhard page 1,
page 2 (Mia + Klara DE)
Twilight-Magazin.de (Mia DE)

LIVE REVIEWS

Gaffa.dk June 7 (DK)
Skånskan.se June 6 ’09 (Swe)
Karlskoga March 6 ’09 (swe)

WEB / TV

NRV-TV.com

Sweden Rock Magazine #58
“’Til Death do us Party”

8p
GMR, Border
Det har tagit lång tid för crucified barbara att få ut sin andra platta, men de har knappast rullat tummarna under de fyra år som gått sedan debuten. Förutom egna turnéer i bland annat Sverige, Frankrike och Italien kan de lägga förbandsturnéer med motörhead och backyard babies till meriterna. De har samlat en hel del nya fans, så förväntningarna måste ha varit kännbara då det var dags att färdigställa plattan. Men trycket från fansen måste varit mer peppande än hämmande när man lyssnar på resultatet. Det är hårdare, och mer självsäkert, det märks tydligt att månaderna på vägarna skapat självförtroende och svetsat samman bandet. Låtarna framförs med en helt annan pondus än på debuten, Mia låter oemotståndligt tuff och hennes röst utstrålar en kaxighet byggd på lika delar rutin och attityd. Att singeln ”Sex Action” är riktig höjdare till partylåt visste jag redan, och resten av skivan växer sig starkare för varje genomlyssning. För tillfället är det avslutande hårdingen ”Feels Like Death” som står ut som favorit, men om en vecka kan det lika gärna vara en annan låt. Det är mer metal och mindre punkvibbar än förr, men samtidigt är det också mer drag av sleaze. Speciellt halvballaden ”Jennyfer” hade inte kännts malplacerad på en gammal skid row-platta, eller varför inte i duettpartnern Mats Levéns gamla band swedish erotica? Phil Campbell från motörhead gästar också med rivig och bluesig sologitarr på tunga ”Dark Side”. Visst känner man igen bandet, allt är bara lite bättre än sist.
Daniel Berg

Metro 09-02-10
“’Til Death do us Party”

3p
Snäppet bättre sedan debuten”Killer on his knees”, ”Sex action”, ”Pain and pleasure” … Det räcker att se titlarna för att förstå vad det handlar om. Stockholmsbandet Crucified Barbara älskar åttiotalets infantila metal, som den lät innan grungen erövrade listorna, och skäms inte för att erkänna det. Och visst har det mesta blivit snäppet bättre sedan sist. Mia Coldheart sjunger med en annan pondus och låtarna är starkare än på debuten för fyra år sedan.
Patrik Wirén

Jönköpingsposten
“’Til Death do us Party”

3p
(GMR/Border)
Crucified Barbara har växt upp. Så lyder snabbanalysen av Stockholms-kvartettens andra fullängdare. Steget från debuten “In distortion we trust” är stort och i rätt riktning, även om jag kan sakna lite av punkstöket. Fast framför allt imponeras jag av hur tjejerna lyckats lägga sig till med sådan pondus och metallisk tyngd utan att förlora partykänslan och melodierna. Låtarna framträder i stället än tydligare och svärtan skapar djup och kontrast. Mats Levén (som även producerat) och Motörheads Phil Campbell gör snygga gästspel i “Jennyfer” respektive “Dark side”, men “‘Til death do us party” är framför allt en triumf för Crucified Barbara.
Gustaf Höök

Comments are closed.